logo školy
Outlook - školní maily
školní platební systém
webová aplikace Bakaláři
ke stažení
školní Moodle

Základní škola a Mateřská škola Ostrov

Myslbekova 996, příspěvková organizace

Zimní čas v Opičkách

Na začátku ledna jsme se ohlédli za Vánocemi a vzhledem k situaci jsme konečně rozbalili dárky od Ježíška. S dětmi jsme přivítali zimní období a poznávali jsme charakteristické znaky zimy. Povídali jsme si o důležitosti zdraví, soutěžili jsme v rychlosti oblékání zimního oblečení.

V průběhu měsíce nám konečně napadl sníh a děti si ho pořádně užily. Stavěly sněhuláky, hrabaly sníh a vytvářely andělíčky. Děti plnily nejrůznější úkoly a sledovaly pokusy se sněhem. Pokusili jsme se i o stavění iglú z „ledových ker“. Na sněhu si děti také zazávodily na kluzácích a domů si odnesly diplomy.

Při tématu zimních sportů jsme poukazovali na bezpečnost při těchto sportech a jako správní sportovci jsme si pořádně zacvičili. Děti si i zkoušely hokejkou střelit puk do branky.

Nakonec se děti učily znát části svého těla. Posloužily jim k tomu krásné didaktické pomůcky. Mohly si složit kostru nebo orgány lidského těla.  K tomu procvičovaly číselnou řadu do deseti a základní barvy. Povídali jsme si o našem zdraví a pro zdraví jsme si též zacvičili. Děti si přinesly hrneček k různým úkolům s vodou. Také si obkreslily svoji ruku, dokreslily obličeje a prstíky obtiskly čepičky.

autor příspěvku: Juhosová Gabriela
vydáno: 28. 1. 2021

Mohlo by vás zajímat …

Město a doprava

Město a doprava

Děti z naší školky si při vycházkách připomněly důležité budovy ve městě, dopravní značky, pracovaly s mapou ….

Ekocentrum Ostrov

Ekocentrum Ostrov

Všechny třídy z naší školky navštívily ekocentrum, kde viděly různé druhy zvířat …